Wednesday, December 17, 2008

Huomenta, iltapäivää, hyvää joulua!

Pakkohan tänne oli sittenkin tulla jotain raapustelemaan vaikka siltä jo näytti, että olin ripustanut näppäimistöni lopullisesti naulakkoon. Pieni flunssanpoikanen on kuitenkin saanut sen aikaiseksi, että tänne kirjoittaminen oli melkein välttämättömyys sillä vaihtoehtoina kolmannen sairaspäivän ajantappoon olivat enää vaatekaappien suursiivous (brrr) taikka ranteiden viiltely. Mieluummin te kuin ranteeni!

Ilman sen kummempia recappejä ilmoitankin näin lyhyesti, että yhä edelleen elossa ollaan ja yhtä potreassa kunnossa kuin aina ennenkin. Jalat erittäin tukevasti hiekassa ja pää pöllyssä silloin tällöin.

Mutta siis asiaan. Kävin toissaviikolla elämäni ensimmäistä kertaa ampumassa pyssyllä! Olipa jännää! Olen aina halunnut oppia ampumaan vaikka sille taidolle ei tietenkään tosi elämässä ole hyvinkään paljon käyttöä (tai noh, ehkä minut joskus vaikka kidnapataan ja sitten, kuin ihmeen kaupalla, saan jollain keinolla aseen varastettua kidnappaajalta ... ja ... äh, ymmärrätte varmasti miten tämä fantasia toimii).

Kuten sanottu, kuten tehty. Minä ja eräs hollantilainen ystäväni Sharjahin PyssyClubille, tietenkin harrastuksen vaatimalla tavalla pukeutuneena. Tyylistä ei tingitä. Ajomatkan aikana aloin jostain syystä miettiä mitä kaikkea radalla voisi mennä pieleen (joku hullu arabi ampuu vahingossa taikka tahallaan minua, minä ammun vahingossa itseäni, ase on viallinen ja räjähtää käteen, tukehdun vahingossa purkkaan ... jne.) ja klubille saapuessamme olin jo aivan paniikissa. Puhumattakaan siitä, kun astuimme radalle. Aseet pitävät hirveää mekkalaa! Päässä pidettävät kuulosuojaimet olivat väärää kokoa ja valuivat koko ajan päästä pois. Kaiken lisäksi meitä opastamassa ollut intialainen mies puhui hyvin epäselvää englantia ja puolet hänen selityksistään menivät totaalisesti ohi.

Seuraavaksi käteeni isketään Beretta, näytetään miten se ladataan ja osoitetaaan maalitaulua tyyliin "sinne sitten vaan räiskimään". Käteni olivat aivan hiestä märät, joten luoteja oli melkein mahdotonta saada lippaaseen, saatikka vetää sitä laturia tai mikä liekään taaksepäin. Entäpä aseen paino? Hyvä, että sain sen edes nostettua silmieni korkeudelle, saatikka pidettyä asetta vakaana ampumista varten. Käteni tärisivät kuin haavan lehdet ja kaikki ne kuvitelmat minusta paukuttelemassa Lara Croftimaiseen tapaan olivat mennyttä aikaa.

Jostain kumman syystä myös huomasin, että samalla, kun vedin liipaisimesta, pistin silmäni automaattisesti kiinni. Voin kertoa, että 25:n luodin ampuminen tuntui ikuisuudelta ja sillä hetkellä, kun ne vihdoin olivat loppu, suunnilleen heitin aseen opettajalle ja juoksin häntä koipien välissä ulos. Päivittelin siellä sitten yksikseni moista hullujen hommaa.

Alla kuva Jormasta, ketä sai kärsiä luodeistani. Ottaen huomioon, että ammuin silmät kiinni ja spaggettikäsin, on kuitenkin ihme, että vain 7 luotia eivät osuneet tauluun! Ehkä minussa piilee sittenkin ammattitappaja...

7 comments:

-Sanna- said...

No johan pomppas, meinasin aamulla jo poistaa sun blogis kirjanmerkeistä, mutta empäs onneksi ennättänyt. Kiva, että olet elossa, ja "täysissä" sielun ja ruumiin voimissa, mutta kuitenkin tervetuloa takasin vaikka sitten "Ammattitajanakin"

minh said...

Cool! Pyssyllä ampuminen on kivaa, minä olen kerran ollut Helsingissä pyssylläampumis-klubilla ja ammuin tosi hyvin. Siis ensikertalaiseksi. Lisäksi sain ihan hillittömän adrenaliini-endorfiini-rushin ja halusin alkaa välittömästi laracroftailemaan:)

Kiva kuulla teitsistäkin!
-minh-

Sirokko said...

Meinasin jo haudata sinut elävältä. Vau, mikä räiskyvä esiintulo! Ja ajatella, että joku voi pitää bloggaamista parempana vaihtoehtona kuin ranteiden viiltelyä, se on jotain se! Ainakaan sinusta ei voi tulla itsemurhapommittajaa vaikka ammattitappajaksi ryhtyisitkin (kannattaa kyllä harjoitella sitäkin vähän enemmän).

Anonymous said...

Samanlaisia kokemuksia helsinki shooting-klubilta, kun yritimme miehen kanssa etsiä yhteistä harrastusta.
Eli pelottavaa, mutta jotenkin kiihottavaa, ammuin osan samoin silmät kiinni ja tulos oli hyvä!?
Weird world.

Kiva kun kävit täällä blogistaniassa, käy toistekin.

Ja sitä joulu-rauhaa sinnekin.
Immeisille hyvä tahto.

cista

Mrs Sousa said...

Sanna, Minh, Sirokko ja Cista ... it's good to be back :)

Anonymous said...

Hienoa!
Tervetuloa mielenkiintoisen ja suurta pitkäjännitteisyyttä vaativan harrastuksen pariin.
Kaikki ovat joskus aloittaneet alusta. Suosittelen osallistumista ampumakouluun ja syvällisempää tutustumista eri lajeihin, joista jokainen asettaa harrastajalleen valtaisan haasteen.

KL

Paha Kani said...

Komppaan KL:ää. Ampuminen on helvetin hankalaa opetella omin päin, ja turvallisen aseenkäytön opiskelu yritys ja erehdys-periaatteella on kans hiukka riskialtista. :)

Mutta ei ollut tarkoitus marmattaa, vaan onnitella hienon harrastuksen löytämisestä!